On May, 11th, 2012 a new article was published in Makor Rishon newspaper. The article named “White On White” by Hagit Sasar tells us about David’s own apartment.
By Hagit Sasar • Photographer — Ilya Gitelman from MITUG.biz

Makor Rishon Article About David Zylbermann

Makor Rishon Article About David Zylbermann

הדיירים: דוד ודבי זילברמן, בני 50, דוד עלה מצרפת עם משפחתו בשנת1971, והוא המעצב של הדירה. דבי עלתה מאנגליה ב-1985, והיא בעלת חברה לקידום אתרים שעוסקת גם בתזונה נכונה. לבני הזוג יש שלושה ילדים: בן (20) שלומד במכון לב, בת בשירות לאומי, ובת צעירה בת 11.

ההתחלה: דוד הגיע לתחום אדריכלות הפנים לאחר שהקבלן שממנו רכש בית נטש אותו במהלך הבנייה “נשארנו בבית בלי חשמל וללא קירות פנימיים. בתוך 24 שעות הפכתי לאדריכל פנים”, הוא נזכר. מאז הוא עובד בתחום כבר 21 שנים.

הבית: בין רחביה לקטמון. מדובר במבנה שנולד בשנת 1952. בני הזוג זילברמן רכשו אותו ארבעים שנה לאחר מכן ונהנים כיום מ- 150 מטרים במפלס אחד. “בתהליך השיפוץ חפרנו מתחת לבית חדר שגודלו 15 מטרים, והוא משמש לי כמשרד ”, מספר דוד. חוץ מהמשרד יש בבית שלושה חדרים לילדים, יחידת הורים ויחידה נפרדת נוספת המשמשת לאירוח החותנת.

שיפוצים: “מאז שקנינו את הבית” מספר דוד ” אישתי אומרת שאנחנו כל שישה חודשים משפצים. זה הגיוני, כי בכל פעם שאני רואה דבר חדש אני מנסה אותו בבית, כמו כן , הצרכים שלנו משתנים כל הזמן, ואנחנו מתאימים אותו אלינו“.

הבית מתפקד לאורך כל שעות היממה, ולכן הוא שופץ באופן פרקטי שיתאים לכל בני הבית בכל הגילאים. “הילדים הגדולים חוזרים בשעות מוזרות, אנחנו עובדים במשרד שבתוך הבית, ואנחנו גם מארחים הרבה.

הצורך היה שיהיה בית פרקטי ומתפקד. מכיוון שאני אוהב הרבה ירק, יש בבית הרבה עציצים שמושקים במערכת השקייה מלאכותית”.

הקונספט העיצובי: השפעה יפנית. “הסדר הניקיון והארגון היפני מאוד השפיעו עליי”, אומר זילברמן.

כמו כן ניכרת ההשפעה היפנית בתשומת הלב שמושקעת בחדירת האור למוצגים וכן השפעת הצבע הלבן, שהיא אלמנט שבא לידי ביטוי באופנים שונים בבית. הריצוף, למשל, בצבע לבן-שנהב, הקירות לבנים וכך גם הספות והכיסאות בפינת האוכל. השולחן שקוף. “המטרה היא להכניס כמה שיותר אור ואויר” מסביר דוד.

המטבח: המטבח מחולק לשלושה חלקים:

חלק ראשון נמצא בכניסה, ובו חבוי בתוך ארון ’מטבח פסח’. לקראת החג, מסבירים בני הזוג, נפתחות דלתות המטבח החבוי , והוא נשלף החוצה.

“הפתרון הזה מקל משמעותית על המעבר לבישולי החג”. במרכז המטבח נמצאת פינת האוכל. בחלק השלישי , שהוא החלק הגדול יותר , נמצא המטבח עצמו. הארונות עשויים מפולימר בצבע לבן, השיש לבן, וחיפוי הקיר בצבע לבן .

הסלון: גודל הסלון קרוב ל- 70 מטרים, וחלק גדול מהאוספים הרבים ומהרכישות של בני הזוג מוצגים בו לראווה. האוספים מובלטים אבל לא מפריעים לזרימה בבית. לבני הזוג זילברמן היה חשוב שילדיהם ינועו בחופשיות במרחב ולא יחושו מוגבלים בשל תצוגת האוספים.

Makor Rishon Article About David Zylbermann
טלוויזיה: “אני לא אוהב שהטלוויזיה נמצאת באמצע הסלון. כיום ישנן טלוויזיות שבלחיצת כפתור הופכות לראי. אני רוצה שהאורחים יראו בסלון שלי יצירות אומנות ואוספים ולא זכוכית שחורה שתופסת את כל הקיר”.האוספים: זילברמן מרבה להסתובב בשוקי פשפשים ברחבי העולם ובמכירות פומביות באירופה ובמזרח. לדבריו ערך הפריטים שהוא קונה בשוקי הפשפשים עולה עם הזמן. מלבד הרכישות הללו יש בבית אוסף כלי כסף וכלי קריסטל. בחדר העבודה נמצאת ספרייה עם אלף ספרי עיצוב. לזילברמן יש גם אוסף של אלף עניבות, מאות משקפיים ומאות שעונים.
עקב לקוחותיו הם תושבי חוץ שלדבריו מצפים להופעה משתנה ומגוונת.פריטים אהובים: ” מכל האוספים אני אוהב בעיקר שני פריטים” אומר זילברמן, ” פמוטי הברונזה של סבתא שלי, פמוטים שקיבלה מסבתא שלה בפינלנד בבת המצווה שלה בשנת 1914, ואת האריות עשויים שנהב בכניסה לסלון. הם מתחילת המאה ה- 19 ובכל המזרח הם מסמנים את הכניסה לבית”.פינת האוכל: השולחן עשוי פלטת זכוכית שקופה בעובי 10 מ”מ. המדפים עשויים פולי קרבונט בצבע ירוק והכיסאות פלסטיק שקוף. השולחן בחדר האוכל נפתך ל- 18 סועדים ויכול להתקפל לשולחן שמתאים לארבעה. בפועל, כיוון שמשפחת זילברמן מרבה לארח, השולחן נותר פתוח כל ימות השנה.

חדרי האמבטיה: בהשראת ביקור בסין הכניס זילברמן לביתו עיצוב חדשני: כל השירותים והמקלחות מופרדים, ובכל אחד מהם יש כיור. גם ביחידת ההורים דלת אחת מובילה לשירותים וכיור, ודלת שנייה מובילה לחדר מקלחת עם כיור. רצפת חדרי האמבטיה והקירות בכל החללים הרטובים מחופים באריח שמהווה מוטיב חוזר דמוי אריג יפני בצבע לבן עם פוגה בצבע אפור כהה. האריחים מצופים בשיטה היפנית , (אחד אנכי ואחד אופקי) כל המגבות בבית הם בצבע סגול לילך , ובכולן רקום בצד המונוגרם ‘z’ (זילברמן).

חדרי הילדים: בכל אחד מהחדרים נמצא כיור שחבוי בתוך ארון. “אם רוצים לשטוף ידיים או לשתות באמצע הלילה, אין צורך לצאת מהחדר. זה מאוד נוח”.

Makor Rishon Article About David Zylbermann

השקפת עולם עיצובית: ” לפני כל שיפוץ צריך לקחת בחשבון ארבעה מרכיבים: הזמן הנתון לשיפוץ. התקציב הרצוי. טעם דיירי המקום, והצרכים של בני המשפחה. עם הזמן, התקציב והטעם כמעט ולא משתנים , אבל הצרכים משתנים לגמרי בכל משפחה אחת ל- 10 שנים בממוצע. לכן חשוב לנתח היטיב מה נחוץ היום למשפחה, ולפי זה לבנות תכנית שיפוץ מתאימה. רוב הלקוחות הירושלמים שלי מבקשים ממני לעצב להם העתקי דירות שראו בניו יורק , פריז או אנטוורפן. אני מצליח להכניס את האווירה הירושלמית לתוך דירה מעוצבת ומודרנית”.טיפים עיצוביים: ” קודם כל חשוב מאוד לעשות רשימות מלאי של כל החפצים בבית. חשוב לבדוק כמה בגדים יש, כמה מדפי ספרים, מה גודל התמונות או השטיח, כמה מבשלים בבית וכן הלאה. כמו כן יש לנו חברה בשם חמדת גולדברג שהיא שף והיא אומרת תמיד :” לא כל מי שקונה כינור הופך לכנר, לא כל מי שקונה סיר הופך לשף, ולא כל מי שתלה מדף מאיקאה הופך מייד לאדריכל או מעצב. וכמה שהיא צודקת.

אור וירושלים:
בעיצוב הבית הקפיד זילברמן להתייחס לסביבה הירושלמית ” בירושלים אין כמעט צורך להדליק מזגן. החלונות פתוחים רוב השנה, ויש אור שבוקע מבחוץ, רק צריך להכניסו פנימה. גם את הנוף והאוירה צריך להכניס בלי לוותר על העיצוב העכשווי. ” אני אובססיבי לגבי אור ולכן אין אפילו תריס אחד בבית. תריסים מדכאים אותי. לא אוהב את קופסאות הפלסטיק המכוערות שלהן. אם רוצים להחשיך ניתן לעשות זאת באמצעות ווילונות וסוגי הצללות שונים”. לא מזמן טיפל זילברמן גם בתאורה המלאכותית בבית: ” העברנו את כל הבית לתאורות לדים. אני כבר לא עובד עם הלוגנים או עם תאורה רגילה. הלד יוצר תאורה אחרת ועיצוב אחר. מי שמשתמש בתאורת לד בצורה חכמה רואה עולם שלם של אפשרויות. אפשר להבליט או להחביא אלמנטים באמצעות התאורה”.

Skip to content